17/01/2018 19:57
NAJNOVIJE VIJESTI
Poskupljuje gorivo u Srpskoj

Poskupljuje gorivo u Srpskoj

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo će u narednih nekoliko dana poskupjeti do osam feninga po litru zbog rasta njegove nabavne cijene.

Zamjenik predsjedavajućeg Grupacije za promet nafte i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Saša Ćajić rekao je da je gorivo u regionu već poskupjelo zbog rasta cijene sirove nafte na svjetskom tržištu i jačanja dolara.

“Pumpe u Srpskoj imaju zalihe koje su nabavile po staroj cijeni, ali se već sutra može očekivati da neke od njih koriguju cjenovnike”,  kazao je Ćajić.

Predsjednik Udruženja distributera nafte i naftnih derivata Semberije i Majevice Miro Škiljević rekao je da je dizel u rafinerijama poskupio za osam, a benzin za 8,5 feninga po litru.

” Cijena goriva na benzinskim pumpama mora biti usklađena sa tim poskupljenjem. Pojedine benzinske stanice vjerovatno će već danas korigovati cjenovnike, dok će ostale to uraditi idućih dana”, rekao je Škiljević i dodao da se očekuje nastavak rasta nabavnih cijena, što će donijeti i poskupljenja na benzinskim stanicama.

U banjalučkom “Krajinapetrolu” su istakli da je nemoguće izbjeći poskupljene goriva i najavili da će podići cijene u iduća dva do tri dana.

“Još ne znamo koliko će iznositi poskupljenje “, istakli su u “Krajinapetrolu” i dodali da trenutno dizel na njihovim pumpama košta 1,86, a “benzin 95″ 1,76 maraka.

U kompaniji “Nešković” su istakli da je cijena i dizela i benzina 1,69 maraka i da će čim potroše zalihe, neminovno doći do poskupljenja.

Cijena goriva u Srpskoj padala je konstantno od početka novembra prošle godine spustivši se na najniži nivo u posljednjih šest godina. Na to je uticao pad cijene sirove nafte na svjetskim tržištima čija se vrijednost spustila ispod 50 dolara za barel.

Svjetsko tržište

Cijena nafte juče je blago pala pa je barel američke “lake” nafte za isporuku u martu pojeftinio na merkantilnoj berzi u Njujorku 74 centa na 52,12, dok je barel sjevernomorske nafte tipa “brent” na tržištu u Londonu pojeftinio 77 centi na 57,57 dolara.

Izvor: ATV
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net