Akcija zbog organizovanog kriminala u RS-u: Uhapšeno pet osoba

0
1090
Ilustracija...

Na području Kostajnice, Doboja, Modriče, Obudovca i Šamca, u toku je akcija lišavanja slobode osoba osumnjičenih za organizovani kriminal.

Uhapšeno je pet osoba, dok se za još jednom traga. Pretreseno je najmanje pet lokacija, gdje je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i narkotika.

Akcija koja još traje, rezultat je duže aktivnosti istražnih organa, a svi uhapšeni će biti sprovedeni u Specijalno tužilaštvo u Banjoj Luci, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Darko Ilić, šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS, rekao je da su pripadnici ovog odjeljenja, zajedno sa Specijalnom jedinicom MUP Republike Srpske i pripadnicima SIPA-e danas na širem području Srpske, na području općina Kostajnica, Doboj, Modriča, Šamac i Obudovac izveli akciju sa ciljem suzbijanja organizovanog kriminala.

Cilj akcije je suzbijanje ove vrste kriminaliteta, s akcentom na trgovini minsko-eksplozivnim i narkotičkim sredstvima. Iz policije nisu željeli da saopće više detalja o ovoj akciji, a više informacija najavili su za sutra.

(Klix.ba)