17/01/2018 19:47
NAJNOVIJE VIJESTI
U blizini Sarajeva niče turistički grad vrijedan 2,25 mlrd EUR

U blizini Sarajeva niče turistički grad vrijedan 2,25 mlrd EUR

SARAJEVO, Trnovo koje se nalazi nedaleko od Sarajeva bilo je prošle sedmice u žiži javnosti, jer je potpisan protokol o saradnji kojim je planirano da u tom mjestu bude izgrađen kompleks vrijedan 4,5 mlrd KM (2,25 mlrd EUR).
buroj_ozone_070215Po informacijama koje je dobila eKapija, kompanija „Buroj Property Development“ iz Dubaija planira da izgradi turistički grad „Buroj Ozone“.
Na 120 hektara zemlje prostiraće se luksuzni hoteli, vile, apartmani, šoping mol, restorani, šetališta, zelene i vodene površine.
Prema kratkom filmu koji je prikazan prilikom potpisivanja protokola, planirano je da se pet malih vještačkih jezera sa fontanama smjesti u centralnom djelu, oko kojih će se graditi objekti.
Svako jezero je u obliku slova imena investitora – „Buroj“, a ovaj naziv bi se provlačilo i kroz ostatak kompleksa.

e-Kapija

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net