19/02/2018 07:30
NAJNOVIJE VIJESTI
Teslićki proizvođači voća na trećem savjetovanju voćara RS u Gradišci

Teslićki proizvođači voća na trećem savjetovanju voćara RS u Gradišci

TESLIĆ, 27. JANUARA – Po odobrenju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, a u organizaciji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, 43 proizvođača voća iz Teslića sa savjetodavcima iz stručne službe, prisustvovalo je trećem savjetovanju voćara Republike Srpske u Gradišci, koje je održano 24.01.2014. godine.

poljoprivrednici-GradiškaPrema riječima vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Borislava Tešića, posjeta savjetovanju je organizovana u sklopu planiranog programa edukacije poljoprivrednih proizvođača na području opštine Teslić. „Posjeta savjetovanju je organizovana s ciljem podizanja nivoa znanja proizvođača u primjeni najsavremenijih agrotehničkih standarda i tehnologija u ovoj proizvodnji, te razmjeni iskustava sa proizvođačima voća iz RS.
Utisci proizvođača su pozitivni i želja im je da ovakvih i sličnih primjera koji afirmišu primjenu znanja u proizvodnji bude što više. Takođe, poljoprivredni proizvođači koji su posjetili savjetovanje iskazali su zahvalnost Načelniku opštine na odobrenim sredstvima troškova prevoza i obezbjeđivanja osvježenja.
Ovakve vrste edukacije poljoprivrednih proizvođača u budućnosti se planiraju i za ostale poljoprivredne proizvođače i drugih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net