Teslićki proizvođači voća na trećem savjetovanju voćara RS u Gradišci

0
981

TESLIĆ, 27. JANUARA – Po odobrenju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, a u organizaciji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, 43 proizvođača voća iz Teslića sa savjetodavcima iz stručne službe, prisustvovalo je trećem savjetovanju voćara Republike Srpske u Gradišci, koje je održano 24.01.2014. godine.

poljoprivrednici-GradiškaPrema riječima vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Borislava Tešića, posjeta savjetovanju je organizovana u sklopu planiranog programa edukacije poljoprivrednih proizvođača na području opštine Teslić. „Posjeta savjetovanju je organizovana s ciljem podizanja nivoa znanja proizvođača u primjeni najsavremenijih agrotehničkih standarda i tehnologija u ovoj proizvodnji, te razmjeni iskustava sa proizvođačima voća iz RS.
Utisci proizvođača su pozitivni i želja im je da ovakvih i sličnih primjera koji afirmišu primjenu znanja u proizvodnji bude što više. Takođe, poljoprivredni proizvođači koji su posjetili savjetovanje iskazali su zahvalnost Načelniku opštine na odobrenim sredstvima troškova prevoza i obezbjeđivanja osvježenja.
Ovakve vrste edukacije poljoprivrednih proizvođača u budućnosti se planiraju i za ostale poljoprivredne proizvođače i drugih oblasti poljoprivredne proizvodnje.