17/12/2017 07:24
NAJNOVIJE VIJESTI
Francuska predlaže podjelu Ukrajine?

Francuska predlaže podjelu Ukrajine?

PARIZ – Francuski predsjednik Fransoa Oland pozvao je na uspostavljanje jake autonomije u istočnoj Ukrajini.

On  je svoj stav obznanio preko državne televizije France 2, a nakon nedavnog sastanka kojega su on i njemačka kancelarka Angela Merkel organizovali sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Ovi ljudi su krenuli u rat i bit će im teško uspostaviti zajednički život sa vlastima u Kijevu”, rekao je Oland.

Francuski predsjednik je otkrio i dio dokumenta o kojem se raspravljalo u Moskvi i Kijevu. Naime, mirovni plan podrazumijeva demilitarizovanu zonu između zaraćenih strana koja bi bila široka oko 50 do 70 kilometara.

Oland i Merkel su se prvo sastali sa čelnicima Ukrajine u četvrtak, a potom su otišli u Moskvu kako bi svoj plan iznijeli i ruskom predsjedniku. Oland je pregovore sa Putinom označio kao posljednju nadu za mir, prenosi Klix.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net