VREMENSNA PROGNOZA ZA SUTRA (05.02.2015.)

0
1042

Sinoptička situacija: Novoformirani visinski ciklon iz zapadnog Sredozemlja se premješta ka Jadranu i zapadu Balkana, uz jačanje južnog strujanja. U prizemlju uticaj toplog a zatim i hladnog fronta ciklona iz Đenovskog zaliva.

Vrijeme: oblačno s padavinama. Snijeg od jugozpada,zapada do sjeverozapada i na planinama, u Hercegovini promjenjljivije s periodima suvog vremena i popodnevnim pljuskovima, a na istoku mjestimična slaba kiša.

images
SUTRA/ Oblačno s padavinama

Ujutro i prijepodne oblačno sa snijegom, umjerenim od planina na jugozapadu i zapadu do sjeverozapadnih predjela, slabijim na istoku. Na sjeveroistoku i jugu suvo a kiša slaba i povremena. Tokom dana periodi promjenjljivijeg vremena, pa će biti i suvo na istoku i jugu a slabije padavine će se nastaviti od jugozapada, zapada do sjevera, s tim što će na sjeveru i sjeveroistoku biti kišne. Prema večeri i u noći ponovo oblačno sa slabim padavinama kiše na istoku i sjeveroistoku. Od jugozapada preko zapada do sjeverozapada intenziviranje snijega uz povećanje sniježnog pokrivača.

Vjetar slab do umjeren istočni na jugu jugoistočni. Popodne u Posavini i semberiji jak sjeveroistočni na udare i vrlo jak, kada će na jugu jačati jugoistočni i istočni.

Jutarnja temperatura vazduha od -1°C na zapadu do 4°C na sjeveroistoku, na jugu oko 7°C,a na planinama na zapadu i istoku oko -4°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 3°C do 8°C, na zapadu oko ili malo ispod nule, na istoku i sjeveroistoku toplije do 12°C.

HMZRS/Izvor