Zavrč prvi ispit

0
1023

Fudbaleri Borca u petak ujutru su otputovali u Hrvatsku, gdje će obaviti drugi dio priprema za nastavak sezone, a već u subotu ih čeka prvi kontrolni meč sa Zavrčem (15 časova).

U autobusu se našlo 27 fudbalera, a među njima nije bilo Mladena Žižovića, koji će se nakon isteka ugovora sa “crveno-plavima” vratiti u Radnik iz Bijeljine, ali ni Vladana Grujića, kojem se zakomplikovao odlazak u Norvešku.

Banjalučani će pripreme obavitu u Umagu i Novigradu, gdje će učestovovati i na turniru ” Istria Winter Cup 2015”, gdje će se takmičiti u Grupi A, zajedno sa već pomenutim Zavrčom, ali i ekipama Novi Pazar i Ilirija. Boravak u Hrvatskoj planiran je do 11. februara.

“Žižović je u četvrtak obavio razgovor s nama, uzeo ispisnicu i sa Draškom Ilićem, predsjednikom Upravnog odbora, dogovarao način isplate zaostalih potraživanja. Dobio je ponudu Radnika, biće desna ruka Mladenu Krstajiću, novoizabranom predsjedniku tog kluba, i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere”, rekao je Robert Zrilić, direktor ekipe sa Gradskog stadiona za “Borac-sport” o fudbaleru koji je dres Radnika nosio od 1998. do 2002. godine.

Vinko Marinović, trener Borca, za cilj ima da što bolje uigra ekipu pred nastavak prvenstva, jer će njegova četa pokušati da izbori plasman na međunarodnu scenu. Trenutna forma ekipe najbolje će se vidjeti tokom turnira u Novigradu, na kojem će učestvovati osam ekipa podjeljenih u dvije grupe. Pored već pomenutih učesnika, u Grupi B će biti Kluž, Zrinjski, Đermot i domaćin Novigrad.

Nakon meča sa slovenačkim Zavrčom, u ponedjeljak će “crveno-plavi” odmjeriti snage s Novim Pazarom (15 časova), a oba meča će se igrati u Novigradu. Na kraju grupne faze ih u četvrtak, 5. februara, u Umagu očekuje ogled sa najstarijim slovenačkim klubom Ilirijom (13). Na kraju u subotu (7. februar) na programu su utakmice za 5. i 7. mjesto, dok su dan kasnije (nedjelja 8. februar) utakmice za treće mjesto i finale.

Spisak putnika

Na pripreme su otputovali: Asmir Avdukić, Branislav Ružić, Mladen Ilić, Srđan Bečelić, Vladimir Tučić, Aleksandar Subić, Borislav Pilipović, Nebojša Runić, Darko Đajić, Marko Jevtić, Miran Kraljević, Stefan Savić, Ajdin Redžić, Uglješa Radinović, Miloš Žeravica, Toni Jović, Petar Ilić, Mihajlo Savanović, Stefan Dujaković, Joco Stokić, Damjan Marčeta, Elvir Koljić, Nikola Dujaković, Ivan Kostić, Bojan Macanović, Koča Krstović i Luka Gajić. Stručni štab u sastavu: Vinko Marinović, Stojan Malbašić, Zoran Dragišić, Radovan Gajić, Miloš Mudrenović i Siniša Ćebić. Na spisku nisu bili Dušan Stevandić i Aleksandar Kondić, koji će se ekipi priključiti u subotu ili nedjelju.

Izvor:nezavisne novine