21/01/2018 15:56
NAJNOVIJE VIJESTI
KONZUM-a: Kako se u BiH obmanjuju kupci da ne kupe domaće mlijeko?!

KONZUM-a: Kako se u BiH obmanjuju kupci da ne kupe domaće mlijeko?!

Naizgled nevažan, ali zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, itekako utiče na svijest kupaca, tvrdi čitatelj koji je po zanimanju psiholog i koji nudi svoje objašnjenje…

Trgovački lanac Konzum predstavlja veliki problem za bosanskohercegovačke proizvode, jer im daje manje atraktivna mjesta na policama, ili ih u potpunosti potiskuje uvoznim artiklima, upozoravaju domaći proizvođači u BiH već godinama, ali vlasti ne čine ništa da im pomognu, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Na fotografiji koju je redakciji Patrie poslao čitatelj prikazan je paket neotvorenog mlijeka sarajevske mljekare „Milkos“, koji je poklopljen sa Konzumovim mlijekom.

Ovo je naizgled nevažan, ali je zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, tvrdi čitatelj, koji uz to dodaje da je psiholog, i da su u praksi ove metode utjecaja na svijest kupaca itekako rasprostranjene i uspješne.

U slučaju koji je prikazan na fotografiji, da bi kupac došao do Milkosovog mlijeka, prvo mora skinuti Konzumovo mlijeko, otvoriti kartonski paket, pa tek onda doći do mlijeka bh. proizvođača.

– Svjesni su iz Konzuma da najveći broj kupaca to neće uraditi, već će uzeti mlijeko do kojeg mu je lakše doći – tvrdi ovaj psiholog.

Ovo je samo jedan od trikova trgovačkog lanca Konzum, kojim guši bh. privredu, prenosi NAP.

Izvor: drmaj.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net