Tužilaštvo zatražilo pritvaranje: Jovo Nišić iz Modriče zadavio ženu golim rukama

0
1005

Jovo Nišić (72) iz Modriče proteklog vikenda je, nakon svađe, zadavio svoju suprugu Maru (64) u njihovoj porodičnoj kući u Drinskoj ulici u ovom gradu. Marino beživotno tijelo pronašao je njihov unuk, nakon čega je Jovo otišao u policiju i sam se prijavio.

Odmah je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva te je saslušan u Okružnom tužilaštvu u Doboju. Nakon saslušanja, zatraženo je i njegovo jednomjesečno pritvaranje.

S druge strane, po nalogu tužitelja Neđe Đurića, tijelo ubijene žene prevezeno je na prosekturu Opće bolnice u Doboju, gdje će se obaviti obdukcija, kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

“Nakon što se Nišić predao, policija je izašla na mjesto događaja i obavila uviđaj. Izuzeti su tragovi iz kuće, a ubistvo je najvjerovatnije počinio golim rukama, jer su vidljivi tragovi na vratu”, kazao je naš izvor, dodajući da motiv ovog zločina još utvrđuju.

Porodica i stanovnici ovoga mjesta jučer su bili u šoku i nevjerici zbog ovog stravičnog zločina.

Kako su ispričali novinarima, vjeruju da je razlog ubistva najvjerovatnije loš odnos supružnika. Navodno, Mara je bila psihički nestabilna osoba pa je svakodnevno galamila i psovala muža i unuka.

Klix.ba