Dodik: Bosić i zvanično postao promoter probosanske politike

0
923

Banjaluka – SNSD smatra da je izbor Mladena Bosića u novo rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH loša vijest za Republiku Srpsku i očekivan slijed događaja, ako se uzme u obzir da je on mjesecima uoči izbora u bošnjačkoj političkoj i akademskoj javnosti označen kao probosanski političar, izjavio je Srni predsjednik ove stranke Milorad Dodik.

“Konceptualni politički pomak SDS-a’, o kojem je govorio profesor /Šaćir/ Filandra uoči izbora, a nakon predavanja koje je Mladen Bosić održao u Sarajevu, bio je znak da su Bošnjaci u Republici Srpskoj našli partnere za provođenje njihove platforme, i to nisu krili”, rekao je Dodik, na pitanje Srne da prokomentariše izbor predsjednika SDS-a Mladena Bosića u rukovodstvo Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Lider SNSD-a je naglasio da “izborni pobjednici u Republici Srpskoj, koalicija okupljena oko SNSD, nisu pristali da budu kooperativni za ideje Bakira Izetbegovića i SDA, ali su se “u Republici Srpskoj našli ‘podobni’ Srbi, spremni i da otpužu do Sarajeva na noge Izetbegovića mlađeg”.

“Koliko je Bosiću stalo do Republike Srpske govori i činjenica da već danas, u svom prvom obraćanju nije našao za shodno ni da je pomene. Tako je Bosić danas i zvanično postao promoter probosanske politike”, istakao je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske.

On je ocijenio da su “Mladen Bosić, SDS i njihovi sateliti, na ovaj način pokazali da je njihov jedini cilj bio ulazak u vlast po svaku cijenu, pa i po cijenu izdaje vlastitog biračkog tijela”.

“SDS, PDP I NDP nisu osvojili mandate govoreći da će pristati na sve na šta su pristali nakon izbora. Da vole da se lažno predstavljaju svjedoči i činjenica da uporno insistiraju da pripadaju nepostojećem Savezu za promjene. Oni i jesu u Savezu, ali očigledno u Savezu za podvale”, zaključio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

SRNA