Mekdonalds otkrio tajnu Meknagetsa

0
1284

Jedan od najpopularnijih lanaca restorana brze hrane na svijetu Mekdonalds, objavio je novi video u kojem prikazuje proces proizvodnje pilećih “nagetsa” (Chicken MuNuggetsa), a sve kako bi kompanija poboljšala percepciju javnosti o njihovim proizvodima.slikacitava.php

Promotivni video vodi gledaoce korak po korak kroz proizvodni proces, a sve kako bi ispravili (pogrešnu) predstavu podstaknutu prošlim objavama na internetu u kojima se tvrdi da McDonald's u Nuggetsima koristi “ružičastu materiju nepoznatog porijekla koja liči na sluz”, piše Hafington Post.

Nedavno je na internetu objavljen sličan videomaterijal koji je prikazao proces proizvodnje još jednog McDonaldsovog proizvoda na udaru javnosti, popularnih rebaraca McRib.

McDonald's ovom kampanjom želi da razbije predstavu javnosti da je njihova hrana nezdrava prikazujući na koji način se priprema, od kojih sastojaka i odakle ti sastojci dolaze. Najnoviji video prikazuje fabričko postrojenje Tajson u Ouk Bruku u Ilinoisu, američkoj saveznoj državi gde McDonaldsovi restorani otvoreni duže od godnu dana bilježe pad prometa od 4,6%.

Kao i u prošlom video, i ovoga je puta domaćin Grant Imahara, jedan od trojice popularnih voditelja naučnopopularne emisije “Mythbusters”, koji odmah na početku suočava jednu od radnica u Tajsona s iPadom i fotografijama ružičaste mase iz koje se navodno proizvode Chicken McNuggetsi.

 

09.12.2014 23:15 | Huffington Post