Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

0
981

Istanbul – M.I. (25), navijač Crvene zvezde, izgubio je život u Istanbulu u sukobu s navijačima Galatasaraja, saznaje B92.

Vijest je potvrđena i iz generalnog konzulata Srbije u Istanbulu. Navedeno je da je reanimacija trajala pet sati, ali da je navijač preminuo zbog obilnog krvarenja.

Grupu od 400 navijača beogradskog kluba napali su navijači Galatasaraja ispred hale “Abdi Ipekči” u koju im nije dozvoljen ulaz, iako su imali ulaznice. U opštoj tuči navijača M.I. je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Dok se u “Abdi Ipekčiju” igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, navijače crveno-bijelih napali su turski huligani.

Grupa od oko 400 navijača Zvezde nije uspjela da uđe u halu i bodri svoj klub, pa je ispred hale došlo do incidenata. Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba, prenosi RTS.

Policija je brzo intervenisala, a prema pisanju turskog lista “Hurijet” srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali “Kosovo, Kosovo”.

Poslije utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je da su navijači Crvene zvezde teroristi, što je najvjerovatnije povezano sa incidentima ispred hale.

“Navijač preminuo zbog obilnog krvarenja”

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale “Abdi Ipekči” u Istanbulu.

“Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam”, rekao je Marković.

On je rekao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

“Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije… Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku”, rekao je Marković.

Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

“Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo”, rekao je Marković.