Nokia Lumia 630 Dual SIM

0
1080

Kompanije m:tel i Nokia predstavljaju vam model Lumia 630, kao prvi Nokijin smartfon, ali i uopšte prvi uređaj sa Windows Phone platformom, koji može koristiti dvije SIM kartice.

Lumia 630 je takođei prvi telefon sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom.

Njene karakteristike su brojne, od živahnih boja kućišta, preko proširive memorije i izmjenjive baterije, pa sve do dvije SIM kartice,ali i pristupačne cijene, a sve nabrojeno ćese vjerovatno najviše svidjeti mlađoj populaciji. Veličina Lumije 630, takođe, vam neće predstavljati problem, što se posebno odnosi na baratanje jednom rukom ili držanje telefona u džepu farmerki.

Lumiju 630 krasei besprekorne performanse, moderan dizajn, ima odličnu kameru, dok je kvalitet zvukanešto u čemu joj je teško naćiozbiljnog konkurenta, što je svakako dodatni razlog zašto se ovaj telefon nalazi u ponudi kompanije m:tel.

Kada je u pitanju kućište, odnosno stražnji poklopac,na prvi pogled ćete možda pomisliti kako je riječ o nekoj zaštitnoj maski, ali to je zapravo sastavni dio uređaja koji skriva bateriju i slotove za dvije micro SIM kartice i microSD memorijsku karticu. Zahvaljujući mat pozadini, ovaj smartfon vam neće klizitiiz ruke, već će sasvim lijepo ležati u ruci. Generalno, Lumia 630 ostavlja odličanutisak i u svakom slučaju nešto je drugačije od većine današnjih uređaja, jer kombinuje savremenarješenja sa tradicionalnim, nadaleko poznatim kvalitetom Nokije.

Lumia 630 ima veliki ekran od 4.5 inča,na kojem se nalaze i virtuelne tipke, a štiti ga Gorilla Glass treće generacije.Početni ekran sapokretnim pločicama Windowsa 8.1 će vas možda podsjetiti naAndroid widgete,ali ovepločice će “oživjeti”ukoliko senešto događau aplikaciji koju predstavljaju. Pločice mogu biti male, srednje i velike, a kako biste sve imali pod kontrolom sapočetnog ekrana, one se mogu smjestiti u čak šestkolona.

Tu je, naravno, i Microsoft Office koji vam omogućuje kreiranje, pregled i razmjenu Excel tabela, Word dokumenata i Powerpoint prezentacija sa prijateljima i kolegama, a jednostavno se povezuje i sa SkyDrive nalogom.

Dual SIM opcija je odlično riješena, pa je veoma lako odabrati pomoću koje SIM karticeželitenekoga nazvati ili poslati poruku.SIM karticama možetedodijeliti i imena za lakše raspoznavanje,a opcija Smart DUAL SIM preusmjeriće poziv sa jednog SIM-a na drugi tokom razgovora.

Ukoliko Nokia Lumia 630 ispunjava sve vaše uslove, preporučujemo da budete brzi, te obezbijedite svoj primjerak u nekoj odm:tel poslovnica, s obzirom da je u prodaji ograničen broj ovih modela zbog izuzetno velike potražnje.

NEZAVISNE