16/12/2017 16:11
NAJNOVIJE VIJESTI
“Đavoli” i “Tobdžije”, šta vam se desilo?

“Đavoli” i “Tobdžije”, šta vam se desilo?

Od 1995. do dolaska Murinja na ostrvo, jedino su Junajted i Arsenal odlučivali o tituli. U ovo veku timovi nisu slabije plasirani dočekivali međusobni duel. Šta se dogodilo i kako je ovo postala utakmica koja u najboljem slučaju odlučuje o trećoj ili četvrtoj poziciji?


Ako se vratimo u 1998. kada je Arsenal branio titulu, to je poslednji put da su timovi bili ovako slabo plasirani pred međusobni susret. Naime, tada je šampion duel sa Ser Aleksovim Junajtedom dočekao osmi, dok su “Đavoli” bili 10.

Ali, u pitanju je bio septembar, dakle početak, sada već sezona lagano odmiče, a Van Galov, odnosno Vengerov tim neće biti u trci za velike stvari.

Doduše, ne možemo da kažemo da se Arsenal već nije navikao, najveći deo prošle i evo prvu polovinu ove decenije proveli su daleko od samog vrha, tačnije bez titule.

Sa Junajtedom je situacija drugačija, prvo je Čelsi zamenio Arsenal kao najveći rival, zatim Liverpul, pa onda Siti. No, sada su i oni, makar prošle, i ove sezone, daleko od vrha.

Ipak, ako pogledamo mečeve samo u ovoj deceniji, Arsenal nikako ne može da se pozove na tradiciju, čak ni prošle godine kada je Mojes bio na klupi, oni su od 2009. u 11 utakmica protiv Junajteda, dobili jednom, kada je Aron Remzi srušio “Đavole” 2011. na “Emirejtsu”.

Pred ovaj derbi više se priča o povredama, nego o igri. Van Gal će biti bez Roha, De Hee, Blinda, verovatno i “Tigra”, Šo i  Di Marija imaju problem. Zaista su desetkovani i za Holanđanina će to biti veliki problem.

Sa druge strane Venger ima više razloga za optimizam, gleda ka Aleksisu Sančezu, oporavljeni su i Žiru i Volkot, a imaće na neki način i insajdera u Deniju Velbeku koji je na kraju prelaznog roka stigao sa “Old Traforda” u London.

Inače, Roj Kin je nedavno u autobiografiji uporedio duele Arsenala i Junajteda sa mečom za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji.

“Ko je bolji? Teško je reći, mi smo bili dva teškaša koji stoje na sredini ringa i razmenjuju udarce”, napisao je nekadašnji kapiten Junajteda. U tom periodu je Arsenal osvojio tri, Junajted pet titula.

To je bio pravi engleski klasik, makar kada je vreme PL (od 1992. u pitanju), ali sada su se stvari promenile…

Untitled
Sportske.Net
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net