20/02/2018 06:59
NAJNOVIJE VIJESTI
Danas 19 godina od Dejtona

Danas 19 godina od Dejtona

Na današnji dan prije 19 godina u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa.

Time je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak. Dejtonski sporazum potpisan je u Parizu, 14. decembra 1995.godine.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH, sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. I dok je dan uspostavljanja mirovnog sporazuma – 21. novembar u Republici Srpskoj republički praznik i neradni dan, u Federaciji je običan dan.

RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net