Kontroverzan spot Iskaza i Struke

0
1201

Pančevačka hip-hop grupa Iskaz objavila je četvrti singl sa aktuelnog albuma “Tanatos“. Radi se o pesmi “Sahrana morala” za koju su snimili i spot a u kojoj gostuju Struka i DJ Raid.

Za video se pobrinula NNSpark Production ekipa na čelu sa Nikolom Nikolićem, dok je šminku radila Ana Radulović.

Priča prati dvoje protagonista koji bivaju kažnjeni zato što ukazuju na činjenično stanje u zemlji i prostakluk koji se propagira kako bi se javnosti skrenula pažnja sa pravih problema. Na samom kraju bivaju cenzurisani kao i pravda koja nakon poveza preko ociju (od novina i zute stampe) ima flaster preko usta…

„Tanatos“ je četvrto studijsko izdanje benda Iskaz koje sa prethodnim albumom „Eros“ čini tematsku celinu nazvanu „Kritična Masa“. Kao i prethodni albumi i Tanatos stilski predstavlja fuziju više muzičkih žanrova od kojih dominiraju Hip Hop, Funk, Metal, Dubstep i Ragga. Album je objavila izdavačka kuća Lampshade Media.

Iskaz će veći deo novembra i decembra provesti na turneji u okviru koje će nastupati u Gornejm Milanovicu (14.11), Užicu (15.11.), Subotici (21.11.), Titelu (22.11.), Sremskoj Mitrovici (28.11.), Padini (29.11.), Novom Sadu (1.12.), Pančevu (5.12.), Kragujevcu (6.12.), Jagodini (12.12.), i koncertu godine u Novom sadu 13.12.

http://balkanrock.com