BOGDANIĆ: ZNAČAJAN NAPREDAK U LIJEČENjU

0
1118

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da je Bolnica u Bijeljini donijela mnogo novog u zdravstvu Srpske i doprinijela poboljšanju kvaliteta usluga u Semberiji, ali i u cijeloj Republici.

255013Nakon što je sa rukovodstvom Bolnice u Bijeljini obavio slavski obred lomljenja kolača, Bogdanić je čestitao zaposlenima slavu “Sveti Vračevi”, ističući da je ova ustanova doprinijela poboljšanju kvaliteta usluga sekundarnog i tercijarnog nivoa.

On je naglasio da, kao nova ustanova, ova bolnica doprinosi u liječenju pacijenata najsavremenijim metodama, a dosta dobro je opremljena i kadrom.

“Nastavljamo sa projektima. Riječ je o rekonstrukciji Kliničkog centra, blizu smo i dogovora sa korejskom bankom o novom kreditu za izgradnju bolnice u Kasindolu i Doboju, a iz tih sredstava ćemo, najvjerovatnije, uraditi i rekonstrukciju bolnica u Prijedoru i Zvorniku”, rekao je Bogdanić.

Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini Siniša Maksimović istakao je da je u ovoj bolnici za prethodnih 16 mjeseci, od kada je počela sa radom, hospitalizovano i primljeno 19.849 pacijenata.

“Nešto više od 150.000 pacijenata je prošlo kroz polikliniku, a urađeno je više od 4.000 operacija”, rekao je Maksimović novinarima. On je napomenuo da zaposleni u ovoj bolnici rade u nasavremenijim uslovima, te da je Bolnica opravdala postojanje u svakom pogledu.

“Trud zaposlenih u našoj bolnici je na visokom nivou, a pacijenti su ti čije zadovoljstvo nam ovo potvrđuje. Početak rada bio je period kada smo mogli da uočimo i neke slabosti, a svakodnevno se trudimo da ih otklanjamo”, rekao je Maksimović. On je napomenuo da je prevaziđen i period poplava, te da je odgovoreno svim zadacima i da Bolnica nijednog momenta nije stala sa radom.

Maksimović je naglasio da je ostvareno sve što je planirano u ovoj godini, i da je proljetos otvorena nova laboratorija za mikrobiologiju i tuberkulozu.

U ovoj godini u bijeljinskoj bolnici otvorena je angio-sala, a od septembra je u ovoj ustanovi moguće uraditi dijagnostiku kardio-vaskularnih oboljenja, dilataciju, odnosno proširivanje krvnih sudova i plasiranje stentova.

Urađeno je i mnogo operacija u vezi sa torakalnom hirurgijom, abdominalnom hirurgijom, plastičnom i rekostruktivnom. Proces sertifikacije je započet, a očekuje se da će biti završen do kraja godine.

SRNA 14.11.2014