18/12/2017 04:46
NAJNOVIJE VIJESTI
Haos zbog uništenih semafora i znakova

Haos zbog uništenih semafora i znakova

DOBOJ – Uništena komunalna infrastruktura, šahtovi, slivnici, semafori, saobraćajni znakovi, ulična rasvjeta, te ogroman broj udarnih rupa na ulicama razlog su što šest mjeseci nakon poplava u Doboju u vrijeme “špica” vlada saobraćajni kolaps, žale se vozači, ali i pješaci.

“Osim u centru i na izlazu iz grada, nigdje drugo ne rade semafori, nema ni saobraćajnih znakova u svim ulicama, tako da nastaje haos. Posebno zbog vozača, koji ne poznaju Doboj, ne znaju ko ima prvenstvo prolaza, jer im nije poznato koji su znakovi bili prije poplave”, žali se Željka Simić.

U dobojskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da je u toku sanacija svih komunalnih objekata koji su uništeni ili oštećeni tokom majskih poplava, kao i udarnih rupa na ulicama.

“Najveći intenzitet udarnih rupa je na području mjesne zajednice Usora. Imamo redovan ugovor sa izvođačem ‘Rial šped’ za sanaciju saobraćajnica, i dali smo nalog da to bude sanirano. Urgiramo kod izvođača da to bude što prije”, izjavio je Siniša Lukić, šef Odsjeka za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, što se tiče semafora, ugovor o redovnom održavanju ima “Telefonija Vidaković” i dužna je da to reguliše.

Dodao je da su sve dobojske ulice podijeljene u četiri zone po intenzitetu saobraćaja. Mnoge saobraćajnice su u maju uništene, kažu u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Doboj, ali dobar dio njih je već saniran, zbog čega nije bilo saobraćajnih nesreća uzrokovanih stanjem na putu.

Dragiša Kojić, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, pozvao je sugrađane da se adekvatno pripreme za predstojeću zimsku sezonu, da svoje automobile odvezu na tehnički pregled, kako bi time povećali nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. *

 

Izvor:Nezavisne novine

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net