18/01/2018 14:50
NAJNOVIJE VIJESTI
USORAC: MOGUĆA BLOKADA SVIH CARINSKIH TERMINALA

USORAC: MOGUĆA BLOKADA SVIH CARINSKIH TERMINALA

BANjALUKA, 13. NOVEMBRA /SRNA/ – Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac izjavio je Srni da se danas očekuje blokada svih carinskih terminala na graničnim prelazima u BiH, koja će trajati do ispunjenja zahtjeva mljekara u BiH.
“Raste interesovanje proizvođača mlijeka u BiH za protestima, iako insistiramo da se ljudi ne okupljaju, jer za tim nema potrebe i sasvim su dovoljna dežurstva. Mi od protesta želimo efekat, a ne cirkus”, istakao je Usorac.

On je podsjetio da je na graničnim prelazima blokiran samo uvoz mlijeka i proizvoda od mlijeka, dok će ostali proizvodi nesmetano prolaziti prema carinskom terminalu.

Mljekari su juče blokirali carinske terminale na graničnim prelazima Bijača, Gorica, Izačić, Gradiška i Orašje, jer vlasti u BiH nisu udovoljile njihovom zahtjevu za uvođenje prelevmana pri uvozu mlijeka iz EU da bi zaštitili domaću proizvodnju. Zahtjevi proizvođača mlijeka juče su prošireni i na uvođenje plavog dizela za poljoprivrednike.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH Srni je rečeno da će više informacija o eventualnoj blokadi svih carinskih terminala koje su najavili mljekari u BiH imati nešto kasnije, a o čemu će obavijestiti javnost.

SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net