18/12/2017 04:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Pasoši treće generacije 50 KM

Pasoši treće generacije 50 KM

Banjaluka – Biometrijski pasoš BiH treće generacije sa rokom važenja 10 godina košta 50 KM, navodi se u Pravilniku o cijeni putnih isprava koji sutra stupa na snagu.

Prema ovom Pravilniku, kojeg je donio Savjet ministara BiH, cijena pasoša za djecu od tri do 18 godina, koji važi pet godina, iznosi 40 KM, a za djecu koja nisu navršila tri godine 30 KM, s rokom važenja od tri godine.

Cijena službenog pasoša i diplomatskog pasoša je 40 KM, dok je cijena zajedničkog pasoša 50 KM.

Pravilnik o cijeni putnih isprava objavljen je 4. novembra u “Službenom glasniku BiH” broj 86/14, a sutra stupa na snagu.

Biometrijski pasoši najnovije generacije koji se personalizuju najsavremenijom tehnologijom u BiH se izdaju od 1. oktobra, potvrđeno je u Agenciji za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

U ovoj agenciji pojašnjavaju da su lični podaci, mjesto i datum rođenja, kao i mašinski čitljiva zona laserski ugravirani, a biometrijski podaci sačuvani u beskontaktnom čipu koji se nalazi u strukturi pasoša.

Izdavanje pasoša vrše Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, kantonalni MUP-ovi u Federaciji BiH, a u Brčko distriktu Odjeljenje za javni registar.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net