21/01/2018 15:29
NAJNOVIJE VIJESTI
Čović: Data riječ i pružena ruka između Dodika i mene vrijede više od bilo kakvog sporazuma

Čović: Data riječ i pružena ruka između Dodika i mene vrijede više od bilo kakvog sporazuma

Mostar – Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je danas da su SNSD i HDZ BiH razgovarali kao pobjedničke stranke unutar jednog i drugog naroda i da data riječ i pružena ruka vrijede više od bilo kakvog sporazuma.

“Ne postoji nijedan bilateralni sporazum koji je potpisao HDZ BiH sa SNSD, ali upamtite da postoji nešto više od toga, a to je data riječ i pružena ruka. Za mene je ta pružena ruka jača od bilo kojeg sporazuma koji će neko potpisati. Sa te strane, meni ne treba pisani dokument. Ako smo se dogovorili da ćemo ići u vlast po nekom modelu, smatrajte da je za mene to obaveza kao da sam je ovjerio kod notara”, rekao je Čović, a prenosi RTRS.

“Kao što želim da legitimni predstavnici Hrvata budu na vlasti, onda je logično da isto to zagovaramo kod Srba ili Bošnjaka”, istakao je lider HDZ. “Uvjeren sam od Milorada Dodika i njegovih koalicionih partnera da će u Republici Srpskoj napraviti većinu. I ako to uradi, kao što očekujem da ćemo mi to uraditi u 5 kantona u Federaciji BiH, onda niko HDZ BiH ne treba zvati u vlast, jer HDZ BiH pripada  vlasti, kao što niko SNSD ne treba zvati u vlast, jer on pripada vlasti.”

Prema njegovim riječima, bilo bi krajnje neodgovorno ako jedna stranka ili koalicija napravi vlast u entitetu da neko pokušava praviti vlast od neke druge cjeline na drugom nivou.

“Bakir Izetbegović i ja smo se dogovolili  da vlast bude od iste struktrure stranaka na svim nivoima kako bi pokrenuli stvari koje želimo za BiH”, naglasio je Čović.

Lider HDZ BiH najavio je danas da će se do kraja ove sedmice održati sastanak Hrvatskog narodnog sabora, Predsjedništva HDZ BiH i novi sastanak sa liderom SDA, Bakirom Izetbegovićem.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net