22/01/2018 03:41
NAJNOVIJE VIJESTI
CNN prekida emitovanje programa u Rusiji

CNN prekida emitovanje programa u Rusiji

NJUJORK – Američka medijska kuća CNN (Si-En-En) saopštila je da prekida emitovanje programa u Rusiji zbog nedavnih izmena zakona o masovnim medijima u toj zemlji, dok resorno rusko ministarstvo navodi da pravna regulativa ne sprečava rad stranih operatera.

Predstavnik Tarner Broudkasting sistema, ruskog ogranka kompanije u vlasništvu CNN, naveo je za rusku agenciju Tas da kompanija traga za drugim opcijama emitovanja televizije u Rusiji i nada se da će se vratiti na rusko medijsko tržište, kao i da će o svojim planovima obavestiti ruske partnere.

Prema njegovim rečima, kancelarija CNN u Moskvi radiće u rutinskom režimu.

CNN Internešenel obavestio je ruske kablovske i satelitske operatere uključujući Akado, Vimpelkom, NTV+ i drugi, koji emituju program CNN, o svom povlačenju sa ruske kablovskse mreže do kraja godine, ne navodeći razloge za to.

Pres služba ruskog ministarstva za telekomunikacije i masovne medije danas je saopštila da ruski zakoni ne ometaju rad američkog TV kanala CNN koji emituje program na ruskim kablovskim i satelitskim mrežama.

Rusko ministarstvo navodi, međutim, da strani TV kanali po novim zakonima, treba da zatraže dozvole za emitovanje programa u Rusiji i dodaje da se zalaže za to da ruski građani imaju pristup različitim izvorima informacija, uključujući i strane, navodi Tas.

Tanjug

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net