Izbjegnite kretene u tri koraka

0
980

Nije važno imate li 15 ili 50 na kretena ja lako naletjeti i zaglaviti u nekom odnosu s njim. Takve žene toleriraju manjak poštovanja, zlostavljačko ponašanje, ali prije ili kasnije završe bezvoljne pitajući se kako su dospjele tu gdje se nalaze, jer takvo se ponašanje može dugo trpjeti, ali ne i cijeli život.

U većini slučajeva priznat će kako su prvi put primijetili znakove takvog njegovog karaktera već na drugom ili trećem spoju. Teško je povjerovati, ali istina je. Većina žene već na početku zna što je čeka, ali ignorira signale.

Lekcija 1 – Naučite vjerovati svojoj intuiciji i osjećaju

Nevažno, radilo se o glasu u vašoj glavi, osjećaju u želudcu ili bilo kojem internom upozoravajućem sustavu. Ako već na prvom spoju dobivate znakove, nemojte se upuštati u sljedeći izlazak. Neki od očitih signala, za koje vam ne treba intuicija, a koje ne smijete ignorirati su nepristojnost prema konobarima, drsko ponašanje prema bilo komu, isključivi razgovor o sebi ili ako o sebi uopće ne želi pričati. Ako na prvim izlascima napravi nešto što bi izazvalo nelagodu, nemojte to ignorirati. Slobodno mu recite: „Bilo mi je neugodno, kada si tako razgovarao s konobarom“. Njegova reakcija na vaš komentar će vam mnogo toga reći.

Lekcija 2 – Razmislite što želite u vezi i nemojte pristajati na kompromise

Ne radi se o tome da ste izbirljivi. Nego se radi o tome da bi svatko trebao definirati što želi od života. To ne znači da biste trebali otpisati odličnog muškarca zbog toga što nema milijun dolara ili je ćelav, nego da postavite minimalne granice ispod kojih nećete ići. I dok je lijepo pružiti ljudima oko sebe drugu priliku, razmislite još jedanput želite li izaći s dečkom za kojeg već znate kako nije dobar za vas?! Nemojte započinjati vezu s nekim, samo radi veze, a s kim inače ne biste popili ni sljedeću kavu da se radi o osobi istog spola.

Lekcija 3 – Privi dojam je ponekad pogrešan, ali drugi je uvijek točan

Razmislite na ovaj način. Ako svi u gradu pričaju o novom restoranu, logično je da kada napokon dobijete rezervaciju imate visoka očekivanja. Kada uđete unutra učini vam se kako je ambijent previše bučan. Čekate konobara već dugo, ali razmišljate „To je ok. Vjerojatno ima previše posla“. Naručite, i čekate… i čekate. Sat prođe kada  se napokon pojavi salata. A kada glavno jelo dođe hladno je i raskuhano. Potpuno ste razočarani i to vas izgriza. Mislili ste kako će vam se svidjeti to mjesto, ali cijela večer je prošla katastrofalno, pa vjerojatno teško da ćete ponovno otići u taj restoran. Takve standarde biste trebali imati i kod potrage partnera. Možda možete ponovno izaći na spoj, ali ako i drugi put glavno jelo bude hladno, a konobar neuljudan, nemojte pristajati na treći.

Ipak, ključan je treći spoj. Ako na trećem spoju niste potpuno šarmirani, nemojte pristajati na sljedeći. On možda izgleda kao dobar dečko, ali vaš instinkt bi trebao imati presudnu ulogu. Ako nastavite izlaziti s dečkom, za kojeg vam govori da je pogrešan, nećete biti dostupni za onoga koji je pravi.