21/01/2018 16:01
NAJNOVIJE VIJESTI
VATROGASCI IZ OČAUŠA  (Video)

VATROGASCI IZ OČAUŠA (Video)

25 hrabrih dobrovoljaca u selu Očauš djeluje u sklopu “Dobrovoljnog vatrogasnog društva” i samim time znaćajno olakšavaju rad vatrogasnoj jedinici u Tesliću. vatrogasac-600x340

Selo Očauš kod Tesliću udaljeno je od samog grada oko 40 kilometra što je u značajnoj mjeri otežavalo sam rad vatograsne službe iz ovog grada. Do dolaska vatrogasne službe u slučaju nezgode, čekalo se i do sat vremena. Da bi rješili ovaj problem, 25 mještana nakon jednomjesečne obuke oformilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo u ovom selu. Danas ovo društvo djeluje kao podrška teritorijanoj vatrogasnoj jedinici u Tesliću koja kontroliše i djeluje na oko 846 kvadratnih kilometara prostora.

Jedini nedostatak ovog dobrovoljnog društva jeste u samoj opremi, ali i tome se nazire kraj. Kako najavljuju iz šumskog gazdinstva “Borja”, spremni su da pomognu sam rad ovog društva kada je u pitanju oprema i samim time učine ovo društvo značajnijim a u budućem periodu.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net