Pobjeda FK Minerala za kraj sezone!

0
1082

U posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata u Drugoj ligi ”Zapad” fudbaleri Minerala izvojevali su veoma važnu pobjedu protiv Liješća, a ukupno četvrtu ove sezone. Iako smo tokom čitave utakmice imali potpunu dominaciju na terenu, pobjeda je ipak ostvarena teškom mukom.

Tek što se krenulo sa centra ”hladan tuš” za domaće.

DSC_5870

3.minuta: Korner za goste, lopta se odbija na ivicu kaznenog prostora odakle Ignjatić prizemnim udarcem matira nemoćnog Omerovića za 0:1.

Od tada naš tim preuzima inicijativu, a gosti postavljaju bunker ispred svog gola.
Veliku priliku je propustio Vučić kada je izašao sam ispred Popratina ali je loptu poslao pored gola. Popović je zaprijetio udarcem sa 20 metara ali pored gola.

Željko Stojanović se u prvom poluvremenu prosto poigravao sa odbranom gostiju, zaustavljali su ga na sve moguće načine. u 35.minuti, prolazi pored četiri gostujuća igrača u kaznenom prostoru, obaraju ga s leđa, ali danas loši sudija Tripunović ne svira ništa.

Još jedna katastrofalna greška Tripunovića, kada gostujući igrač u posljednjoj minuti prvog dijela loptu rukom zaustavlja u svom šesnestercu , ali zbunjeni sudija ništa ne sudi.
Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju od 1:0.

Napadali su naši igrači u drugom poluvremenu i na kraju im se ipak isplatilo.

67.minuta: Oboren G.Prodić u šesnestercu i sada sudija pokazuje na ”bijelu tačku”. I konačno sigurno izveden penal naše ekipe. Simić je izjednačio na 1:1.

Jedinu pravu priliku na čitavoj utakmici, gosti su imali nekoliko minuta poslije, kada je fenomenalno reagovao Omerović.

Imali su naši igrači nekoliko dobrih prilika, ali su ulaskom u kazneni prostor previše kombinovali i na kraju neuspješno završavali napade, ali kada je konačno upućen šut sa distance…

87.minuta: Sjajan udarac Željke Stojanovića sa nekih 20 metara u donji desni ugao gola gostiju za veliko slavlje domaćih. Svojim petim golom ove sezone donio je veliku pobjedu za našu ekipu.

Gostujući trener na kraju nije bio zadovoljan utakmicom, iako njegov tim ni po jednom segmentu igre nije zaslužio bodove na ovom meču. Ali ko gubi ima pravo da se ljuti.

” Zima na 12.mjestu”
Fudbaleri Minerala prvi dio sezone su završili na 12.mjestu sa 14 bodova. Jedno mjestu iznad zone ispadanja.
U prvom proljećnom kolu gostujemo u Kozarskoj Dubici.

 

Izvor: http://fkmineral1968.blogspot.com