Tokom hladnih dana njegujte lice narandžom

0
1090

Ova voćka je idealan izbor kada je riječ o njezi kože tokom jeseni i zime, jer otklanja izumrle ćelije i skoro trenutno vraća nježnost vašoj koži. Čim nastupi malo hladnije vrijeme, njegu je potrebno prilagoditi potrebama kože u takvim vremenskim prilikama, naročito kada je u pitanju lice.

20141025085320_269708

Hladnoća, vjetar i suv vazduh izrazito isušuju kožu, pa ako želite da spriječite perutanje i da je umirite, poslužite se dostupnim voćem, piše Stil.

Tokom jeseni i zime narandža je idealan izbor – kiselina iz nje otkloniće izumrle ćelije kože, pa će vrlo brzo postati nježna i glatka.

Evo kako da njegujete kožu pomoću ove voćke:

Prepolovite narandžu, a jednu polovinu iscijedite i pomiješajte sa kašičicom smeđeg šećera i nekoliko kapi maslinovog ulja, tako da dobijete gustu smjesu. Ukoliko je smjesa rijetka, dodajte još malo šećera.

Drugom polovinom pomorandže nekoliko puta pređite preko isušenih dijelova kože. Trljajte nekoliko minuta, pa na lice nanesite prethodno pripremljenu smjesu od pomoradže.

Nježno istrljajte kožu, pa isperite mlakom vodom i osušite peškirom. Vodite računa da ne pravite grube pokrete peškirom, već blage, pomoću utapkavanja. Na kraju nanesite na lice hidratantnu kremu. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno i ubrzo ćete primijetiti kako vaša koža ponovo blista.

Izvor/Nezavisne