17/01/2018 19:42
NAJNOVIJE VIJESTI
Matić: Hrvatska će biti izbačena iz EU zbog ratnih veterana

Matić: Hrvatska će biti izbačena iz EU zbog ratnih veterana

Hrvatski ministar za pitanja boraca Predrag Matić izjavio je da će Hrvatska biti prva zemlja koja će biti izbačena iz EU zbog ratnih veterana, čiji postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u Uniji.
 
Predrag Matić -

Predrag Matić

Komentarišući protest ratnih veterana u Zagrebu, koji su na tablu resornog ministarstva prelijepili natpis “Ministarstvo hrvatskih branitelja”, Matić kaže da ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU i diplomatskom koru.

“LJudi su zgroženi, konsternirani i zato sam proveo cijelu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im zadruge, drugo lice ratnih veterana, ono vedro, svijetlo, optimistično”, rekao je Matić za “Večernji list”.

On kaže da ne može da vjeruje da jedna militantna grupa, nakon toliko godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su joj “trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati”.

Matić, čiju ostavku traže ratni veterani, ističe da im neće smanjivati prava, ali da im neće ići “niz dlaku”.

Hrvatski ratni veterani više dana protestuju ispred zgrade resornog ministarstva u Zagrebu, zahtijevajući da ministar i njegovi pomoćnici podnesu ostavku, jer “nisu uradili ništa na zaštiti njihovih prava i nastoje da ih izjednače sa `agresorima na Hrvatsku`”.

Oni su prije nekoliko dana pred zgradom Ministarstva napali pomoćnika ministra za pitanja boraca Bojana Glavaševića.

Izvor/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net