21/01/2018 15:49
NAJNOVIJE VIJESTI
U porastu nivo Une i Sane, zaplavljene kuće (FOTO)

U porastu nivo Une i Sane, zaplavljene kuće (FOTO)

NOVI GRAD – Vodostaji Une i Sane u Novom Gradu su u porastu, a riječice i potoci zaplavili su nekoliko kuća i više pratećih objekata na području ove opštine.

20141024142651_269585 U UU

U podgrmečkom dijelu opštine Novi Grad iz korita se izlila rijeka Vojskova koja je u Donjim Matavazima poplavila tri kuće, više vikendica i pratećih objekata.

Božo Ličina iz Matavaza rekao je da od noćas sa sinom izbacuje vodu iz štale, a uništena mu je silaža. “Ove godine ovo je 13. put da mi voda plavi sve. Sve mi je uništeno, usjevi, silaža”, istakao je Ličina.

U Dolini Japre od jutros je u prekidu saobraćaj na putu Gornji Agići – Kršlje u Jagodnjaku i na putu Blagaj – Budimlić Japra u Suhači.

Zbog izlivanja riječice Ovanjske u prekidu je saobraćaj i na putu Ćele – Budimlić Japra.

Zbog izlivanja Japre danas su bili skraćeni časovi u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Donjim Agićima. Direktor škole Milenko Tomić rekao je da je nastava završena u 10.30 časova.

U potkozarskom dijelu opštine jutros je nabujali potok u Dobrljinu zaplavio dvije kuće, ali se sitaucija u međuvremenu normalizovova.

U Velikoj Žuljevici odron je zatvorio dio puta u Gajićima.

Vodostaj Sane u Novom Gradu u 13.00 časova iznosio je 426 centimetara i u porastu je za 52 centimetra od 10.00 časova.

U Novom Gradu jutros od 7.00 časova na snazi su redovne mjere zaštite od poplava.

Izvor/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net