Vlada u Berlinu za okončanje sankcija Moskvi ?

0
877

BERLIN – Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima “velike koalicije”, demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije prema Moskvi, premda Rusija i dalje drži Krim, a i sama kancelar Angela Merkel je nagovestila da bi, srednjoročno gledano, sa Rusijom trebalo normalizovati odnose.

165595Ovo saznaje danas nemački tabliod Bild, koji piše da je Merkelova u malom krugu već nagovestila da bi se srednjoročno gledano odnosi sa Moskvom ponovo mogli normalizovati i da bi uslovi za to bi, između ostalog, mogli biti – stopiranje dalje destabilizacije Istočne Ukrajine i pregovori o budućem statusu Krima.

I šef nemačke diplomatije socijaldemokrata Frank-Valter Štajnmajer situaciju vidi slično, a pri tom se u njegovom Ministarstvu još kaže da bi vlada u Berlinu trebalo da bude spremna i da pritegene sankcije, ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin ponovo pooštri svoj kurs ka Ukrajini.
Iz bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) stižu i zahtevi da se Rusija ponovo primi u G8.
Zamenik šefa CSU Peter Gauvajler je za Bild izjavio da bi Merkelova i Štajnmajer trebalo da Putina dovedu za pregovarački sto i da bi zajednički cilj zapada trebalo da bude da Rusija, umesto u G7, ponovo bude na samitu G8 sledeće godine.

Foto Tanjug video

Izvor/Tanjug