17/01/2018 19:45
NAJNOVIJE VIJESTI
NATO: Rusija još ima vojsku na istoku Ukrajine

NATO: Rusija još ima vojsku na istoku Ukrajine

MONS – Rusija još ima vojnike na istoku Ukrajine i zadražala je veoma ozbiljnu silu u pograničnom području, uprkos delimičnom povlačenju, izjavio je danas jedan od visoko rangiranih komandanata NATO general Filip Bridlov.

“Svedoci smo veoma značajnog povlačenja ruskih snaga iz područja unutar Ukrajine, ali da ne bude greške, u Ukrajini ima još ruskih snaga”, rekao je Bridlov novinarima u sedištu NATO u Belgiji, preneo je Rojters.

Pojedini pripadnici ruske vojske koji su bili stacionirani u blizini granice sa Ukrajinom su napustili ta područja, pojedini se, kako se čini, spremaju da odu, “ali snage koje su ostale i ne nameravaju da odu predstavljjau veoma, veoma snažnu silu” i imaju uticaj na krizu u Ukrajini.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je prvi put posetio sedište NATO od kako je stupio na dužnost, izajvio je da Rusija i dalje krši međunarodni zakon u Ukrajini.
“Oni i dalje krše suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine time što u toj zemlji imaju svoje snage”, rekao je Stoltenberg i dodao da Rusija destabilizuje situaciju u Ukrajini zadražavajući svoje vojnike na granici.

On je istakao da će NATO nastaviti da poziva Rusiju da povuče svoje snage iz unutrašnjeg dela Ukrajine i sa granice i iskoristiti sav uticaj koji ima kako bi se prekid vatre na istoku Ukrajine poštovao.
“Potrebno je da pronađemo političko rešenje za izazove u Ukrajini, a preuslov za to je naravno da imamo prekid vatre koji se poštuje”, rekao je Stoltenberg.

NATO je obustavio saradnju sa Rusijom u znak protesta zbog ruske aneksije Krima i podrške koju Moskva pruža proruskim aktivistima na istoku Ukrajine.

Foto AP, Grigoris Siamidis

Izvor/Tanjug

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net