18/01/2018 13:19
NAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan ugovor o izgradnji 24 stana u Tesliću

Potpisan ugovor o izgradnji 24 stana u Tesliću

BANJALUKA – U Banjaluci je danas potpisan ugovor o izgradnji 24 stana za potrebe stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u opštini Teslić, za šta će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske izdvojiti 687.000 KM.

Ugovor su potpisali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić, načelnik opštine Teslić Milan Miličević, direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukalović, te direktor teslićkog preduzeća “Graditelj”, koje će izvoditi radove, Milorad Vuković.

20141024115604_269538

Đokić je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da će izgradnjom ovih stanova biti riješeno stambeno pitanje lica sa liste Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na području opštine Teslić.

On je dodao da će, osim ova 24 stana, biti izgrađen još jedan, čiju će izgradnju finansirati opština Teslić.

Kada je riječ o izgradnji ova 24 stana, Đokić je rekao da će opština Teslić izdvojiti 137.000 KM za obezbjeđivanje zemljišta, projektnu dokumentaciju, priključenje objekata na infrastrukturne elemente i tehnički prijem objekta.

Đokić je dodao da se na područiju Republike Srpske, u okviru Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, trenutno grade 537 stanova.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je ovo važan projekat za opštinu, jer će njime biti stambeno zbrinuto 25 porodica iz boračkih kategorija.

On je naveo da će stanove dobiti 18 porodica poginulih boraca i sedam porodica ratnih vojnih invalida.

Miličević je dodao da opština Teslić godišnje izdvaja 200.000 KM za potrebe boračkih kategorija.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net