Potpisan ugovor o izgradnji 24 stana u Tesliću

0
1094

BANJALUKA – U Banjaluci je danas potpisan ugovor o izgradnji 24 stana za potrebe stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u opštini Teslić, za šta će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske izdvojiti 687.000 KM.

Ugovor su potpisali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić, načelnik opštine Teslić Milan Miličević, direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukalović, te direktor teslićkog preduzeća “Graditelj”, koje će izvoditi radove, Milorad Vuković.

20141024115604_269538

Đokić je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da će izgradnjom ovih stanova biti riješeno stambeno pitanje lica sa liste Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na području opštine Teslić.

On je dodao da će, osim ova 24 stana, biti izgrađen još jedan, čiju će izgradnju finansirati opština Teslić.

Kada je riječ o izgradnji ova 24 stana, Đokić je rekao da će opština Teslić izdvojiti 137.000 KM za obezbjeđivanje zemljišta, projektnu dokumentaciju, priključenje objekata na infrastrukturne elemente i tehnički prijem objekta.

Đokić je dodao da se na područiju Republike Srpske, u okviru Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, trenutno grade 537 stanova.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je ovo važan projekat za opštinu, jer će njime biti stambeno zbrinuto 25 porodica iz boračkih kategorija.

On je naveo da će stanove dobiti 18 porodica poginulih boraca i sedam porodica ratnih vojnih invalida.

Miličević je dodao da opština Teslić godišnje izdvaja 200.000 KM za potrebe boračkih kategorija.