Sve brojke Dušana “Silnog”!

0
1036

Tadić je već zvezda najbolje lige na svetu. Brojevi pokazuju da je majstor uvek majstor i da ga nije nimalo impresioniralo novo društvo. Zbog čega nikada ne igra “pod ručnom”?

tadic-2322820020141021104209

Prošle godine je u Holandiji gde je par sezona bio najbolji asistent, Tadić imao 14 dodavanja za gol.

Jasno je da prvi komentar skeptika uvek polazi od načina igre u Holandiji, odbrana koje ne postoje, odnosno igre za gol više. U takvoj situaciji, gde prostor ne manjka, ofanzivni fudbaleri cvetaju.

Međutim, Tadić nije promenio stil da bi se prilagodio Premijer ligi koja je najjače klupsko takmičenje na svetu. Brojke pokazuju da je on vezista Sautemptona sa NAJGORIM procentom uspešnosti kada su dodavanja u pitanju.

On nikada ne vraća loptu nazad, uvek je licem okrenut golu i uvek pokušava da dodavanjem napravi gol šansu. Recimo, on greši u pasu prosečno 2 puta u 10 pokušaja, ali je stvorio 20 prilika za gol takvim stilom igre. Od toga su 7 bili golovi, pa deli prvo mesto sa Fabregasom na listi najboljih asistenata lige.

Kakva mu je uloga u timu?

Protiv Sanderlenda je počeo na desnoj strani, ali kod Kumana ima slobodu da ulazi unutra, koristi prostor i veoma je teško defanzivcima da ga prate.

Svi se slažu da su 12 miliona evra u Srbina najbolje uloženi novac “Sejntsa” ovog leta. Tadić je nasledio Lalanu koji je Liverpulu prodat za gotovo trostruko veći novac i koji je prošle godine imao 5 asistencija, dve manje nego Tadić za praktično dva meseca sezone.

Tadić je sasvim sigurno među 10 igrača lige po učinku ove sezone, a on i Gracijano Pele se bore za titulu najboljeg tandema sa Fabregasom i Koštom. Jasno je da je Sautempton izvukao premiju, a “bingo” bi mogli da unovče već sledećeg leta, što i jeste politika kluba.

Kolika bi Tadićeva cena bila na tržištu?

On će, verovatno ako ovako nastavi biti duplo skuplji nego prošlog leta, a mogao bi da postane i vrlo lako najskuplji srpski igrač u istoriji!

Izvor/ sportske.net