20/02/2018 07:06
NAJNOVIJE VIJESTI
Trgovinom na internetu građani Srbije potrošili 42 miliona evra

Trgovinom na internetu građani Srbije potrošili 42 miliona evra

BEOGRAD, Trgovinom na Internetu posredstvom domaćih i stranih sajtova, građani Srbije su u prvoj polovini ove godine potrošili više od pet milijardi dinara /oko 42 miliona evra/, podaci su Narodne banke Srbije /NSB/.

preuzmi

To znači da su građani tokom šest mjeseci na internetu u prosjeku svakoga dana trošili 28 miliona dinara /oko 237.000 evra/, prenose beogradski mediji.

Tek petina ukupnog iznosa potrošena je na domaćim portalima, dok je na
stranim portalima, prema podacima NBS, ostvaren promet u vrijednosti od 22 miliona evra, 10,6 miliona dolara, oko dva miliona britanskih funti i 302.939 švajcarskih franaka.

Tokom šest mjeseci obavljeno je ukupno oko milion transakcija na Internetu.

Prema podacima banke, vrijednost trgovine preko Interneta iz godine u godinu raste.

Podaci Narodne banke Srbije ilustruju kupovinu robe i usluga posredstvom Interneta za čije plaćanje su korištene kartice, uključujući i transakcije posredstvom Pej-pala.

Capital.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net