18/01/2018 13:15
NAJNOVIJE VIJESTI
SAD i Kina spremne da prevaziđu nepoverenje i razlike

SAD i Kina spremne da prevaziđu nepoverenje i razlike

BOSTON – SAD i Kina su, uoči planirane posete američkog predsednika Baraka Obame Pekingu, rešene da prevaziđu nepoverenje i razlike i da sarađuju na ključnim poljima, kao što su borba protiv terorizma i širenja virusa ebole, istakli su visoki zvaničnici dve zemlje nakon sastanka u Bostonu.
164661
Američki državni sekretar Džon Keri i kineski državni savetnik Jang Đeći saglasili su se na ovom sastanku da su odnosi dve zemlje “dovoljno zreli” da bi razmatrale svoja neslaganja, istovremeno jačajući saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, prenosi AP.

U poslednje vreme između Vašingtona i Pekinga je bilo sukoba oko nekih pitanja, uključujući sporove Kine sa susednim zemljama oko suvereniteta nad delovima Južnog kineskog mora i studentske proteste u Hongkongu, podseća AP.
Obama bi trebalo da putuje u Peking u novembru, na samit lidera zemalja Azije i Pacifika.

Tanjug

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net