18/01/2018 14:44
NAJNOVIJE VIJESTI
Papin predlog o homoseksualcima doživeo neuspeh u Sinodu

Papin predlog o homoseksualcima doživeo neuspeh u Sinodu

RIM – Predlog pape Franje o širem prihvatanju homoseksualaca doživeo je neuspeh, pošto nije osvojio dvotrećinsku većinu u Sinodu Katoličke crkve, preneo je BBC.164668

U nacrtu izveštaja papa je pozvao na veću otvorenost prema homoseksualcima i razvedenim katolicima koji su se ponovo venčali. Međutim, ti delovi nacrta nisu odobreni i uklonjeni su iz konačnog teksta dok je Sinod usvojio ostale delove nacrta.

Dvonedeljni Sinod pokazao je da postoji linija preloma u crkvenom mišljenju u vezi sa načinom prilagođavanja tradicionalnog crkvenog učenja o ljudskoj seksualnosti stavovima 21. veka, ocenio je BBC.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net