19/02/2018 07:24
NAJNOVIJE VIJESTI
Abas nazvao jevrejske naseljenike “krdom stoke”

Abas nazvao jevrejske naseljenike “krdom stoke”

TEL AVIV, RAMaLA – Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je da bi njegov narod trebalo da čuva mesto u Jerusalimu, koje je sveto i za Jevreje i muslimane, kako ga Jevreji ne bi posećivali, označivši ih ” krdom stoke”.images

Te reči Abas je izrekao sinoć nakon što je ranije izjavio da bi Jevrejima trebalo zabraniti da posećuju mesto koje Jevreji zovu Brdo hrama, a muslimani Haram al -Šarif ( Uzvišeno svetilište).

Nazvano je tako jer su se tamo nekada nalazili drevni jevrejski hramovi, a sada su na njemu džamije Kupola na steni i Al Aksa, treća po značaju u islamu. Za Jevreje to je najsvetije mesto.

Ono je često poprište sukoba palestinskih demostranata i izraelskih snaga. Izrael tvrdi da dozvoljava da se slobodno mole svi ali Palestinci kažu da Izrael unilateralno proširuje pristup kako bi omogućio dolazak više jevrejskih vernika, navodi Asošijeted pres.

TANJUG

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net