16/12/2017 16:08
NAJNOVIJE VIJESTI
Dodik: Sa Kacinom nema razgovora

Dodik: Sa Kacinom nema razgovora

Ako se kojim slučajem desi da ga Evropa pošalje kao novog šefa delegacije EU u BiH, onda je poslala čoveka koji će zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću sa njim da razgovaram, kaže predsednik Republike Srpske

(Foto Beta)

„Jelko Kacin je poznati politički manipulator iz ratnohuškačkih vremena raspada Jugoslavije. On je raznim informacijama i dezinformacijama uticao na to da mnogi ljudi iz JNA poginu u Sloveniji. A pokazao se i kao čovek koji je dosledno vodio antisrpsku politiku. Pogotovo u BiH”, kaže za „Politiku”, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, reagujući na informaciju da Vlada Slovenije ima nameru da predloži Briselu Jelka Kacina za novog šefa delegacije Evropske unije u BiH.

„On je jedna politička vucibatina koja pokušava da održi neki svoj uticaj. Orijentisan je promuslimanski kao što je bio i prošiptarski orijentisan u slučaju Kosova. Radi se o gubitniku. Na slovenačkim izborima za evropski parlament nije dobio glasove, nije prošao i verovatno sada pokušava da se održi tako što bi se uglavio na jednu od tih funkcija”, smatra Dodik.

Na pitanje, šta ukoliko Brisel prihvati predlog Slovenije, Dodik kaže da bi to značilo da Evropa ne radi ozbiljno i da potpuno ignoriše realnost. Kacin je, ističe Dodik, potpuno neprihvatljiv saradnik.

„Ako se kojim slučajem desi da ga Evropa pošalje, onda je poslala čoveka koji će u BiH zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću sa njim da razgovaram. On se pokazao kao antisrpski orijentisan i nemam nameru da gubim vreme sa takvim ljudima koji bi ovde došli i iživljavali neke svoje frustracije i pokušavali da nas još više ocrne. Nikakva vrsta razgovora sa njim ako bude na funkciji ne dolazi u obzir”, kategoričan je Dodik.

On ipak ne veruje da bi Evropa bila „toliko neozbiljna”. Nema se, kako kaže, od Evrope mnogo šta očekivati, ali bi voleo da Kacin ne dođe na to mesto jer će, ocenjuje, sama njegova pojava dalje usložniti odnose BiH sa Evropom.

„On će pokušati da institucionalno iskoristi neku snagu. Ali moram reći da su oni toliko jaki koliko mi njih pustimo da su ovde važni, a ne onoliko koliko on jeste. Naravno da Evropu treba uvažavati, ali ako Evropa pošalje jedan tako neozbiljan predlog ovde, onda je veliko pitanje kakav odnos da imate prema samoj Evropi”, zaključuje Dodik.

 
J. Cerovina/Politika
objavljeno: 18.10.2014.
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net