‘VEČITI DERBI’: Drinčić ‘bombom’ srušio Zvezdu! (VIDEO)

0
1001

U 147. „večitom derbiju“ Partizan je sa minimalnih 1:0 (0:0) evrogooolom Drinčića savladao Crvenu zvezdu. Odlučujući momenat meča dogodio se u 77. minutu.

FOTO: STARSPORT

Partizan je udaljio Crvenu zvezdu od borbe za titulu. Četa Marka Nikolića imala je u prvom poluvremenu puno sreće, a potom je u drugom delu igre zasluženo stigla do pobede. Dželat Crvene zvezde bio je Nikola Drinčić, koji je kao i u prošlom derbiju bio precizan iz slobodnog udarca i evrogolom svom timu doneo tri veoma važnna boda.

Do tog trenutka junaci utakmice su bili golmani. U prvom poluvremenu promašivao je mladi napadač Crvene zvezde Luka Jović, a Lukač sjajno branio. U drugih 45 minuta dekocentrisan je bio Škuletić, a Rajković je briljirao pred svojim golom. Ipak u 77. minutuDrinčić je poslao „bombu“, mladi  golman je slabo reagovao i lopta je završila u mreži. Za sedmu pobedu Partizana i prvi poraz Crvene zvezde.

Tok meča:

Početak utakmice je obeležio pokušaj Petra Škuletića, ali je lopta završila pored gola. u 5. minutu usledio je prvi prekid meča zbog bakljade na „jugu“. U 17. minutu Partizan je imao dve šanse. Prvo je Ćirković šutirao sa nekih 25 metara snaćno, ali je Rajković odbranio, lopta se odbila do Škuletića čiji je pokušaj završio pored gola.

U 25. minutu Crvena zvezda je promašila najbolju šansu na utakmici. Lazović je centrirao sa desne strane, mladi Jović je ostao sam na pet metara od gola, ali je umesto u mrežu, loptu poslao na tribine. U 35. minutu se „srpski Falkao“ našao u još jednoj šansi, ali je ovog puta promašio loptu. Novu priliku Zvezda je imala u 44. minutu, kada je šutirao Pečnik, aLukač fenomenalno intervenisao. Prvo poluvreme je završeno 0:0, a čini se da je Zvezda propustila bolje prilike.

Prvu veliku šansu u drugom poluvremenu propustio je Partizan. Branko Ilić je imao zicer sa nekih pet metara, ali je volejom loptu poslao na severnu tribinu. U 52. minutu Lazović je centrirao sa dense strane, a Škuletić je sa 11 metara volejom prebacio gol. Mažić je u 60. minutu po drugi put zbog bakljade na „jugu“ morao da prekine meč.

U 64. minutu Petar Škuletić je izašao jedan na jedan sa Rajkovićem, ali je golman Crvene zvezde fantastično intervenisao. Napadač Partizana se kasnije revanširao Luki Joviću.Škuletić je dobio sjajan pas od Živkovića, ali njegov šut sa pet metara je fenomenalno odbranio Rajković.

Evrogooool! Partizan vodi 1:0. U 75. minutu Lazić je obrio na ivici šesnaesterca Lazovića, slobodnjak je izveo Nikola Drinčić i  evrogolom je doveo crno-bele u vođstvo 1:0. Majstorija Crnogorca! Mogao je Partizan do 2:0, ali je u 84. minutu Rajković ponovo zaustavioŠkuletića.

Posle ove šanse fudbaleri Partizana su spustili tempo igre, Crvena zvezda nije imala odgovor na vođstvo Partizana. Crno-beli su slavili sa 1:0 i ako pobede OFK Beograd u odloženom meču, pobećiće „večitom rivalu“ čak sedam bodova.


Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Drinčić 77.

Stadion: Partizana: Kapacitet: 32.000. Sudija: Milorad Mažić iz Vrbasa.

Partizan: Lukač – Vulićević, Ćirković, Volkov – Drinčić, Branko Ilić, Grbić (od 56 Živković), Saša Ilić (od 70. Pantić) – Lazović i Škuletić.
Crvena zvezda: Rajković – Lazić, Mijailović, Pavićević, Pečnik – Kovačević, Ristić (od 79. Ristić), Bosančić (od 79. Avramovski), Lazović, Gavrić – Jović (od 64. Rakić).

hotsport.rs