18/01/2018 13:01
NAJNOVIJE VIJESTI
Iz Fonda solidarnosti RS Bijeljini 20 miliona KM

Iz Fonda solidarnosti RS Bijeljini 20 miliona KM

U Bijeljini je danas građanima podijeljeno 346 vaučera Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za domaćinstva u urbanom dijelu grada koja su bila potopljena tokom katastrofalne poplave koja je u maju pogodila Srpsku.
Elektronska platna kartica "Obnova Srpske" - Foto: RTRS

Elektronska platna kartica “Obnova Srpske”Foto: RTRS

Koordinator Fonda Zoran Maletić rekao je novinarima da će pravo na vaučer za obnovu u Bijeljini ostvariti oko 6.400 domaćinstava, čime će na ovo područje biti plasirano više od 20 miliona KM pomoći.

Do sada je u Bijeljini aktivirano 5.311 vaučera, 700 vaučera koji su podijeljeni za okolna sela i danas za urbani dio grada biće poslati na aktivaciju u srijedu, a biće aktivni za upotrebu tri do četiri dana nakon toga.

Maletić ističe da je sa podjelom ovih vaučera na području Bijeljine završena podjela 6.000 platnih kartica Fonda solidarnosti Republike Srpske za obnovu nakon poplava.

On kaže da će podjela preostalih vaučera biti nastavljena naredne nedjelje, dok se ovaj posao ne završi.

“Građani su zadovoljni, nema problema sa nabavkom robe za vaučere i prioritetna sanacija štete na poplavljenim objektima biće na ovaj način, uz pomoć Vlade i Fonda solidranosti Republike Srpske, završena prije zime”, istakao je Maletić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske jedina u regionu pogođenom poplavama posredstvom Fonda solidarnosti omogućila prioritetnu sanaciju oštećenih kuća.

Izvor/SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net