19/02/2018 07:09
NAJNOVIJE VIJESTI
Novim ažuriranjem Viber dodao i video pozive

Novim ažuriranjem Viber dodao i video pozive

Viber je, kao i sve ostale društvene mreže, krenuo malim koracima. Od 2010. godine pratimo njegov velik napredak. U početku je Viber aplikacija bila dostupna samo za iOS i Android uređaje, a do danas su se priključili i ostalim platformama kao što su Windows PhoneNokiaBlackBerry, te čak i desktop verzija aplikacije za Windows 8 i starije Windowse.viber-video-calls-588x350 Viber se danas smatra najvećom konkurencijom Skypeu upravo zbog toga što su od mobilnih verzija aplikacija stigli čak i na desktope, a zatim su od mogućnosti slanja samo tekstualnih poruka i audio poziva uspjeli proširiti svoju mrežu i na video pozive. Od danas je verzijom 5.0 Viber omogućio svim korisnicima Androida i iOS-a pozivanje putem video poziva, što je Viber diglo na još višu razinu. Da se prisjetimo, video pozive je Viber dobio nešto ranije i to samo u beta fazi testiranja za desktop verziju aplikacija, ali od danas je i za desktop službeno izašla konačna verzija ove opcije. Osim video poziva dodan je i QR skener putem kojeg ćete moći skenirati određeni kontakt i spremiti ga u vlastiti mobitel bez da prepisujete broj telefona s prijateljeva mobitela. Brži i lakši prijenos, zar ne? :)

Prema najavama iz Vibera, kompanija kroz nekoliko mjeseci planira uvesti male video igre unutar mreže kako bi se korisnici mogli i dodatno zabaviti. Tko zna što nas sve očekuje sljedeće godine! Koristite li i vi Viber? :)

Izvor/http://izona.geek.hr/

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net