Drina će biti od krvi crvena!

0
1230

EKSTREMISTI IZ BIH PRETE SRBIJI

Naći ćete borce koji najviše na svetu vole džihad, najdraži im je kraj života, poručio džihadista Abdulmelik Bašić.

vehabije4

Bivši član odreda El Mudžahid armije BiH Abdulmelik Bašić obratio se javnosti povodom, kako je naveo, „četničkih pretnji da će napraviti pohod na Novi Pazar i da će muftija da gori”, i poručio da niko ne treba da dira one koji ih ne diraju. U suprotnom, zbog „ponižavanja, a pogotovo, ne daj bože, ubijanja muslimana”, neće sedeti skrštenih ruku.

 – Kunem vam se onim kojim se jedino kune da Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj neće biti Priboj nego Proboj – poručio je Bašić.On, međutim, nije otkrio ko je inicirao pohod na Novi Pazar. Podsetimo, nakon defilea odreda u vojnim uniformama na Hadžetu, u organizaciji sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, oglasili su se „četnici” koji su zapretili da će i oni prošetati Novim Pazarom.

– Poručujemo takvima da neće više, ako bog da, imati šanse da dođu do dece i žena i da nas kolju vezane. Uspeti neće da nas zateknu goloruke, a ni zavaditi međusobno, da nas zateknu zauzete međusobnim sukobima. Takvima garantujemo da će pred sobom imati naoružane, spremne borce koji su željni da podele megdan sa zločincima i pošalju ih tamo gde im je mesto. Naći ćete borce koji najviše na svetu vole džihad, najdraži im je kraj života, šehadet – istakao je on i dodao:

– Ako vam je do vlastite nesreće, dirnite Novi Pazar. Dirnite ga, dirnuli ste muslimana u zenici oka. Nije slučajno Pazar, baš sada, to što jeste, spreman da bude fitilj. U njemu su najponosniji Bošnjaci, muslimani što ih naš narod ima, tako da vam se neće nakloniti. A bude li sukoba, svi smo uz njih. Za verbalne borbe verbalno, a stvarne stvarno. Poručujemo braći u Pazaru, sa čestitim i hrabrim muftijom Muamer efendijom Zukorlićem na čelu, da smo svi muftija, svi smo Novi Pazar, svi smo Sandžak. Niste i nećete biti sami – naveo je Bašić.

Zaključio je da provokacije „četničkih bandita” predstavljaju kriminalni čin prema zakonima države koja brani izazivanje opasnosti, međunacionalne i međuverske mržnje i tenzije.

Državni organi o situaciji u Pazaru

GAŠIĆ: NEMA ELEMENATA POVIŠENOG BEZBEDNOSNOG RIZIKA

Bratislav Gašić, ministar odbrane, kazao je juče da prilikom organizovanja Pohoda na Hadžet Islamske zajednice u Srbiji u Novom Pazaru nije bilo elemenata povišenog bezbednosnog rizika.- To pitanje nije za Ministarstvo odbrane, ali ono što imamo kao informacije jeste da tu nema elemenata povišenog bezbednosnog rizika. To morate da pitate druge koji vode računa o tome – rekao je Gašić.

Poziv crkve

IRINEJ: DRŽAVA DA REAGUJE

Patrijarh SPC Irinej ocenio je da se „mnogo ćuti” o događajima u Novom Pazaru i dodao da je potrebno da se država oglasi po tom pitanju, prenosi Beta.- O događajima u Novom Pazaru se mnogo ćuti umesto da se čuju reč i snaga države – kazao je Irinej.

Izvor: Press RS