BG: Promovisana turistička ponuda zapadnog dijela Srpske

0
1101

Turistička ponuda zapadnog dijela Republike Srpske, gradova Banjaluke, Laktaša, Prijedora, kao i zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” promovisana je danas u Beogradu u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”.

043064

Banjalučani su predstavili gastronomsku ponudu, te su kod česme u Knez Mihailovoj ulici ugostili Beograđane specijalitetima iz svog kraja, a Etno gupa “Trag” iz KUD “Piskavica” imala je nastup koji je privukao pažnju brojnih prolaznika.

Rukovodilac službe za turizam i ekonomske poslove grada Banjaluka Vera Barić rekla je da taj grad ima mnogo toga da ponudi i Beograđanima i svim ostalim gostima, te da su rado došli na manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji” da bi pozvali turiste da dođu.

“Turisti mogu na mnogo načina da uživaju u našem gradu jer mi nudimo i avanturistički turizam na rijeci Vrbas, vjerski turizam, etno-turizam, te bogatu gastro punudu”, rekla je Barićeva, dodajući da su Beograđanima donijeli samo dio svojih gastro proizvoda da bi ih pozvali da dođu i probaju i ostale “ukuse Banjaluke”.

Milijana Bačić iz službe marketinga i prodaje Banje Vrućice rekla je da je aktuelna manifestacija koju organizuje Predstavništvo RS u Beogradu dobra ideja da se odlične veze koje imaju Srbija i Srpska ojačaju i nadogradu i putem turizma. Istakla je da Beograđani mogu da, uz niske cijene, uživaju u dobroj ponudi i kvalitetnoj usluzi Banje Vrućice u kojoj je prošle godine zabilježeno 25 odsto od ukupnog broja noćenja u BiH.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović ocijenila je da je manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” veoma uspješna, te da su predstavnici turističkih organizacija iz Srpske obavili ono zbog čega su došli, odnosno da su se predstavili u najljepšem svjetlu.

“Želimo da u okviru ove manifestacije turistička prezentacija bude samo jedan segment. Sve turističke organizacije su se potrudile da na štandu Predstavništva u centru Beograda pokažu kako to izgleda kada dođete u Srpsku, uz naravno našu tradicionalnu ljubaznost i gostoljubivost kako u Hercegovini tako i u zapadnim i svim drugim krajevima”, istakla je Jovanovićeva.

Izvor: sRNA