21/02/2018 20:04
NAJNOVIJE VIJESTI
Šteta pričinjena majskim poplavama u Bijeljini 123 miliona KM

Šteta pričinjena majskim poplavama u Bijeljini 123 miliona KM

BIJELJINA, Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas Elaborat o procjeni štete od majskih poplava, koja ukupno iznosi 123 miliona KM. konvertibilnemarke-iz-ruke-u-ruku  

„Za individualne objekte procijenjena je šteta od oko 78 miliona KM, na privrednim subjektima je četrdesetak miliona KM i na infrastrukturi oko 2,6 miliona“, rekao je predsjednik Komisije za procjenu štete grada Bijeljina Vlado Simeunović.

Simeunović je podsjetio da je, prema uputstvu Vlade Srpske, obaveza lokalnih zajednica bila da formiraju komisije koje će procijeniti štetu kako na individulanim objektima tako i na privrednim subjektima i infrastrukturi u vlasništvu grada.

„Mi smo to uradili po segmentima i imamo oko 20 komisija. Najteže je bilo izvršiti procjenu na individualnim objektima kojih je oko 7.000, sačinili smo 22.000 zapisnika i smatram da smo to valjano uradili“, rekao je Simeunović.

On je naveo da ljudi ponekad, dok je vršena procjena štete, nisu bili zadovoljni, te da komisije i dalje rade, primaju zahtjeve i žalbe.

Simeunović je rekao da će, nakon usvajanja, Elaborat biti proslijeđen Vladi Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Elaborat sadrži sve potrebne elemente – podatke i tabele, kao i spisak mjera koje će preduzeti grad Bijeljina, kao i mjere za koje se očekuje da će preduzeti Vlada Srpske.

„Vlada Republike Srpska donijela je spisak od 60 mjera, a grad Bijeljina ima određene mjere definisane u 12 tačaka“, dodao je Simeunović.

Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net