Šteta pričinjena majskim poplavama u Bijeljini 123 miliona KM

0
1143

BIJELJINA, Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas Elaborat o procjeni štete od majskih poplava, koja ukupno iznosi 123 miliona KM. konvertibilnemarke-iz-ruke-u-ruku  

„Za individualne objekte procijenjena je šteta od oko 78 miliona KM, na privrednim subjektima je četrdesetak miliona KM i na infrastrukturi oko 2,6 miliona“, rekao je predsjednik Komisije za procjenu štete grada Bijeljina Vlado Simeunović.

Simeunović je podsjetio da je, prema uputstvu Vlade Srpske, obaveza lokalnih zajednica bila da formiraju komisije koje će procijeniti štetu kako na individulanim objektima tako i na privrednim subjektima i infrastrukturi u vlasništvu grada.

„Mi smo to uradili po segmentima i imamo oko 20 komisija. Najteže je bilo izvršiti procjenu na individualnim objektima kojih je oko 7.000, sačinili smo 22.000 zapisnika i smatram da smo to valjano uradili“, rekao je Simeunović.

On je naveo da ljudi ponekad, dok je vršena procjena štete, nisu bili zadovoljni, te da komisije i dalje rade, primaju zahtjeve i žalbe.

Simeunović je rekao da će, nakon usvajanja, Elaborat biti proslijeđen Vladi Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Elaborat sadrži sve potrebne elemente – podatke i tabele, kao i spisak mjera koje će preduzeti grad Bijeljina, kao i mjere za koje se očekuje da će preduzeti Vlada Srpske.

„Vlada Republike Srpska donijela je spisak od 60 mjera, a grad Bijeljina ima određene mjere definisane u 12 tačaka“, dodao je Simeunović.

Srna