18/01/2018 13:15
NAJNOVIJE VIJESTI
Novi Skype će govor prevoditi uživo

Novi Skype će govor prevoditi uživo

Microsoftov servis Skype uskoro će moći da premosti i jednu od najvećih barijera u komunikaciju – jezičku. Naime, pomenuta kompanija radi na sistemu koji bi mogao omogućiti razgovor osoba koje govore različitim jezicima.komunikacija-skajp

Ovaj program je još u razvoju, pa su na njegovoj prezentaciji korišćene relativno jednostavne rečenice, bez uobičajenih “dodataka” (zamuckivanje, suvišne reči, neobični naglasci) u ljudskom govoru. Ipak, Microsoft Research radi na rešenju tog problema. Oni smatraju da bi u ovome mogle mnogo da im pomognu društvene mreže, na kojima se ne komunicira knjiški, već žargonski, skraćenicama isl.

Osim prevođenja fraza i “govora iz realnog života” koji bi Skype trebalo da savlada pomoću društvenih mreža, problem mu može napraviti i red reči u rečenici koji je različit od jezika do jezika. Zbog toga je Microsoft Research razvio poseban sistem nazvan Syntactic SMT, koji uobičajene fraze razbija u pojedine reči i potom preslikava svaku reč na drugi jezik.

 

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net