17/12/2017 09:29
NAJNOVIJE VIJESTI
BDP LANI 8,76 MILIJARDI KM

BDP LANI 8,76 MILIJARDI KM

 Bruto domaći proizvod /BDP/ Republike Srpske u prošloj godini izražen u tekućim cijenama iznosio je 8,76 milijardi KM i veći je za dva odsto od vrijednosti BDP-a u 2012. godini, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. 

234146

BDP po glavi stanovnika u Srpskoj u prošloj godini iznosio je 6.146 KM, dok je u pretprošloj godini iznosio 6.006 KM.

Bruto dodata vrijednost u prošloj godini izražena u tekućim cijenama iznosila je 7,238 milijardi KM, dok je iznos poreza na proizvode umanjen za subvencije na proizvode bio 1,522 milijardi KM.

U strukturi bruto dodate vrijednosti najveće učešće od 12,1 odsto ima trgovina, zatim poljoprivreda, šumarstvo i ribolov od 10,4 odsto, i javna uprava sa 9,9 odsto.

BDP izražen u dolarskim iznosima u prošloj godini bio je 5,94 milijardi dolara, a BDP po glavni stanovnika je bio 4.171 dolara.

 SRNA/02.09.2014

 

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net