21/01/2018 16:05
NAJNOVIJE VIJESTI
Ruska oklopna vozila pored humanitarnog konvoja

Ruska oklopna vozila pored humanitarnog konvoja

Russia Ukraine

Desetine ruskih oklopnih vozila pojavilo se pored velikog konvoja sa humanitarnom pomoći koji je parkiran kraj granice Rusije sa Ukrajinom i čeka da udje na teritoriju pod kontrolom pobunjenika.

Ukrajina je izražavala bojazan da bi Rusija mogla da iskoristi dopremanje humanitarne pomoći kao dimnu zavesu za vojni upad na pobunjeničku teritoriju – na strani proruskih separatista.

Zato su vlasti u Kijevu zapretile da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva da spreče ulazak konvoja ukoliko se ukrajinskim zvaničnicima i Crvenom krstu ne dozvoli da ispitaju tovar.

Medjutim, agencija Interfaks Ukrajina u petak ujutro je javila da je postignut sporazum da konvoj udje preko graničnog prelaza Izvarine pod kontrolom ukrajinskih zvaničnika a u prisustvu predstavnika OEBS-a.

To bi, ocenjuje Asošiejted pres, mogao biti znak da su Ukrajina i Rusija poduzeli korake ka smanjenju tenzija u vezi sa konvojem.

15. avgusta 2014. (Beta-AP)

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net