MERCEDES S600 PULMANN: Najskuplji serijski sedan ikada

0
1313
Bentley i Rolls-Royce će dobiti superkvalitetnog protivnika u borbi za naklonost bogatih kupaca.

Sledeće godine Mercedes će predstaviti i u prodaju pustiti novi S600 Pullman u okviru težnje da proizvede najluksuzniji sedan na svetu. Limuzina će biti duga skoro sedam metara i u najvrednijoj, oklopljenoj varijanti koštaće milion dolara (730.000 evra) što će je učiniti najskupljim sedanom koji se proizvodi serijski.

Iako će imati tri klupe, od kojih jednu okrenutu naopako, i šest sedećih mesta, S600 Pullman će biti samo 16 cola (40.5 cm) duži od Rolls-Royceovog Phantom Extended Wheelbase modela.Osnovna, neoklopljena varijanta, S600 imaće daleko konkurentniju cenu, ali se za sada ne zna koliko će ona (niža cena) uticati na sadržinu enterijera koji će krasiti Pullmana.Mercedes-S600-Pullman-Guard-4[1]

U firmi uz Štutgarta spremaju više noviteta u S klasi, među kojima su kabriolet i superluksuzna varijanta, očekujući rast prodaje od 63 odsto u sledećoj godini.Mercedes želi da nadmaši konkurenciju širinom ponude i da povrati status najvećeg imena u svetu limuzina koji je zaradio baš pomoću Pullmana, šezdesetih godina prošlog veka.

Dok su pre pola veka konkurenti bili Britanci, tj. Bentley i Rolls-Reyce, danas su to domaći proizvođači BMW i Volkswagen. Ako niste znali, Bavarci su vlasnici Rollsa, dok Volkswagen u svom posedu drži Audija i Bentleya. Suočeni sa brojno nadmoćnijim takmacima u Mercedesu hrabro projektuju ofanzivu, tvrdeći čak da će S klasa donosit zaradu od 12 odsto po automobilu.

Neka se konkurenti pripreme. Mercedes stiže.

2000-mercedesbenz-s-600-pullman_fccb0 9080923005mini6l-3mini9l

SrbijaDanas