18/01/2018 13:13
NAJNOVIJE VIJESTI
IMA INDICIJA DA OPOZICIJA PAKTIRA SA NEPRIJATELJIMA SRPSKE

IMA INDICIJA DA OPOZICIJA PAKTIRA SA NEPRIJATELJIMA SRPSKE

 Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki tvrdi da postoje ozbiljne indicije koje upućuju na to da sadašnja opozicija u Srpskoj paktira sa unutrašnjim i spoljnim faktorima koji se otvoreno zalažu za ukidanje Srpske s ciljem rušenja vlasti i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Vlajki je rekao novinarima u Banjaluci da opozicija pogrešno misli da će, ako sruši vlast, moći ignorisati one sa kojima sada paktira, a koji su neprijatelji Srpske.

On je precizirao da su to Bošnjaci sa kojima opozicija sarađuje kroz političke partije, te Zapad, naglasivši da takve partnere neće moći ignorisati.

Potpredsjednik Srpske smatra da će “sadašnja opozicija, ukoliko uvidi da gubi parlamentarne izbore ili nije u stanju da formira skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Srpske, pokušati da preduzme nešto vaninstitucionalno”.

“Ukoliko sadašnja opozicija ne bude mogla osigurati parlamentarnu većinu, a u Srpskoj ne postoje uslovi za masovne proteske građana, jedini način rušenja vlasti po `modelu Milošević`, odnosno izazivanje incidentnih situacija, u šta bi se onda mogao uplesti međunarodni faktor”, ocijenio je Vlajki.

Vlajki je naglasio da sadašnja vlast ima komandnu odgovornost za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, ali da je mnoge probleme naslijedila od prethodnih vlasti, te da bi sadašnja opozicija imala više kredibiliteta da se javno i konkretno ogradila od pljačkaških privatizacija, prenošenje nadležnosti i slično.

On je konstatovao i da Milorad Dodik nije onaj isti iz 1998. godine, kao što ni da sadašnji SDS nije ona isti koja je osnovao Republiku Srpsku.

SRNA/14.08.2014

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net