22/01/2018 04:09
NAJNOVIJE VIJESTI
Dodik: Dezintegracija BiH jedina solucija ako nema dogovora o njenom funkcionisanju

Dodik: Dezintegracija BiH jedina solucija ako nema dogovora o njenom funkcionisanju

Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je danas da je Bosna i Hercegovina neefikasna država, koja onemogućava ekonomski razvoj RS-a.


preuzmi

– BiH nam ne daje nikakvo opravdanje da ostanemo. BiH je neefikasna i spriječava naš ekonomski razvoj i politički stav – kazao je Dodik nakon sastanka sa svim kandidatima njegove stranke na oktobarskim izborima, dodavši da vođenje ozbiljne politike podrazumijeva “suprostavljanje okovima koji su nam nametnuti”.

Navodeći da su prioriteti RS-a mir i Dejtonski sporazum, on je poručio da BiH “može da ostane nekom u okviru”, ali da je njena dezintegracija jedina solucija ako nema dogovora o funkcionisanju BiH.

Dodik tvrdi da bi taj razlaz bio bez nasilja, miran i u vidu političkog procesa.

Komentarišući inicijativu o mogućem uvođenju funkcije predstavnika SAD u BiH u vezi sa formiranjem trećeg entiteta, on je kazao da je od toga mnogo važniji politički stav domaćih struktura.

– Mi imamo svoju politiku Republike Srpske i srpskog naroda i mislimo da treba da dobijemo podršku da bi tu politiku mogli da predstavimo – naglasio je Dodik, tvrdeći da SNSD ima tim koji može da iznese sve izazove.

On je još naveo da je u prošlosti bilo jačih pritisaka od onih koji se mogu očekivati od novog izaslanika ili bilo kog drugog međunarodnog predstavnika.

Govoreći o konferenciji u Berlinu, koju organizuje njemačka kancelarka Angela Merkel i na kojoj će biti govora i o BiH, Dodik je kazao da ne zna ni ko su učesnici konferencije ni kakvi će zaključci biti.

Lider SNSD-a je uvjeren da će njegova stranka na oktobarskim izborima odnijeti pobjedu na svim izbornim nivoima. 

FENA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net