17/12/2017 07:36
NAJNOVIJE VIJESTI
Brod: Vaučeri za 36 korisnika sa štetom manjom od 5.000 KM

Brod: Vaučeri za 36 korisnika sa štetom manjom od 5.000 KM

BROD, U Brodu je danas nastavljena podjela vaučera u iznosima manjim od 5.000 KM za 36 stanovnika ove opštine koji su pretrpjeli štetu u poplavama.platne-kartice-brod

Zamjenik načelnika opštine Brod Goran Garačić, koji je uručio vaučere, rekao je da je ovo drugi krug podjele platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske u Brodu.

„Danas su podijeljeni vaučeri za štetu na stambenim jedinicama koja je procijenjena na manje od 5.000 KM. Vaučeri su namijenjeni za kupovinu sanacionog i građevinskog materijala, kao i namještaja koji je uništen tokom poplava. Opštinska uprava obezbijedila je i spisak od 134 preduzeća u kojima se može nabaviti materijal za obnovu stanova“, naveo je Garačić.

Načelnik opštine Ilija Jovičić, koji je prisustvovao podjeli vaučera, kao i službenici Ministarstva finansija Republike Srpske, zahvalio je Vladi Srpske za jednaku brigu o svim građanima u Republici Srpskoj.

„Nije lako onima što su poplavljeni, ali je mnogo lakše sve prebroditi i sanirati štetu kada dobiju podršku i pomoć lokalne zajednice i Vlade Srpske. Imali smo i pomoć u sjemenskom materijalu kojim su poljoprivrednici ponovo presijali poplavljene parcele i zasadi se lijepo razvijaju“, dodao je Jovičić.

Jedan od korisnika platnih kartica Simo Milojević iz Donje Barice zahvalio je za podršku i pomoć opštini Brod i Vladi Republike Srpske. „Svaka pomoć dobro dođe. Sam ne bih mogao da nadoknadim štetu. Mnogo je problema napravila poplava i dobro je da smo došli na red veoma brzo“, kaže Milojević.

Franjo Sedlo odlučio je da kupi pločice, koje će zamijeniti dosadašnji parket i brodski pod, a ako ostane nešto novca kupiće i bijelu tehniku koja je uništena tokom poplava.

Vaučere je u prvom krugu podjele dobilo devet domaćinstava u opštini Brod kojima je tokom poplave u maju pričinjena šteta veća od 5.000 KM.

Izvor/Srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net